Nieuws

Bekijk hier al ons nieuws

Geslaagde Gezondheidsbeurs voor 40+ in stadion

De Gezondheidsbeurs op zondag 27 januari in het Rabobank IJmond stadion is met meer dan 400 inwoners goed bezocht. De bezoekers waren enthousiast over de opzet, waarbij er van alles was te doen en te vinden over gezond en vitaal blijven voor 40-plussers.

Naast voorlichting door tal van deskundigen zoals artsen, voedingsdeskundigen en fysiotherapeuten, ging het ook over sport en bewegen, gezonde voeding, zorg en welzijn. Daarnaast konden bezoekers gratis een check laten uitvoeren door bijvoorbeeld een cardioloog, dermatoloog of orthopedisch specialist. Daarnaast waren er de hele dag demonstraties van Yoga, Essentrics, Tai Chi, bewust bewegen, Aerobics, rolstoeldansen en Latijns-Amerikaans dansen. Om 14 uur werd de beurs afgesloten met een paneldiscussie met onder andere de wethouder en een cardioloog onder leiding van onze programmamanager Gertjan Huijbens met elkaar en het publiek in discussie. Het eindsignaal klonk stipt om 14:30 uur, want toen was er de aftrap van de klassieker Feyenoord – Ajax, die de aanwezigen live konden bekijken.

De Gezondheidsbeurs was een initiatief van Stichting Welzijn Velsen in samenwerking met Fysiotherapie Smit, CareworX, Healthcareconnect, de gemeente Velsen en Telstar Thuis in de Wijk.

Zie ook de videoreportage van RTV Seaport en de blog van wethouder Marianne Steijn.