Nieuws Twitter @Telstar_TIDWHelp Thuis in de Wijk aan een donatie van ING Nederland

Onze stichting is geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland fonds, dat initiatieven die zich inzetten voor de maatschappij een steuntje in de rug geeft. Help ons aan een zo hoog mogelijk bedrag door op Telstar Thuis in de Wijk te stemmen. Dat kan hier.
Lees meer


Nieuwsbrief met overzicht activiteiten 2017

Vlak voor de jaarwisseling is een nieuwe nieuwsbrief verschenen met een overzicht en leuke foto’s van de belangrijkste activiteiten en ontwikkelingen van onze stichting. Zo leest u meer over de voortzetting van Playing for Success, de geslaagde finaledag van de Telstar Street League 2017 en de start van een nieuwe groep bij Supporters voor Supporters.
Lees meer


Diverse donaties voor onze programma’s

Op de drempel van de feestdagen kregen we een drietal leuke toezeggingen binnen. De J.C. Ruigrok stichting, het Rabobank Dichtbijfonds en de Gemeente Beverwijk gaan TTidW in 2018 financieel ondersteunen.
Lees meer>>Haarlem scoort bij Telstar Streetleague

Voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht is op vrijdag 13 oktober voor de zesde keer de eindronde gespeeld van de Telstar Streetleague. Met veel enthousiasme en fanatisme streden de jongens en meiden van 12 tot 16 jaar om de eer en de overwinning op het heilige kunstgras van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid.
Lees meer>>Playing for Success IJmond wordt voortgezet

Playing for Success IJmond, het speelse naschoolse programma in het leercentrum in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid, wordt voortgezet. Dat hebben de partners op vrijdag 13 oktober bekrachtigd met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer>>Finale Telstar Street League op 13 oktober

Op vrijdag 13 oktober wordt voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht de finaleronde gespeeld van de Telstar Street League 2017, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar. In juni en juli zijn er op trapveldjes in de diverse wijken voorrondes gehouden, op 13 oktober treffen de beste teams elkaar in de eindronde in het Rabobank IJmond stadion.
Lees meer>>Street League afgetrapt op Cruijff Court

Woensdagmiddag en -avond is de eerste voorronde van de Telstar Street League 2017 gespeeld op het Cruijff Court in IJmuiden. Na de officiële aftrap door Telstar-coryfee en ex-international Ruud Geels, gingen drie jongensteams en één meisjesteam de sportieve strijd met elkaar aan.
Lees meer>>Op 15 juli in het Rabobank IJmond stadion van Telstar

Footgolfen voor het goede doel, teams gezocht

Het is het perfecte uitje aan het begin van de vakantieperiode. Niet allen voor bedrijven, maar ook voor families of vriendengroepen. Actief, ontspannend en de opbrengst is voor twee goede doelen, waaronder Telstar Thuis in de Wijk: het Midget Footgolf Tournament 2017 van Telstar en Rotaryclub Velsen op 15 juli in het Rabobank IJmondstadion.
Lees meer>>Vetrekkende rechtsback ontvangt Pay2Day Award

Tom Beissel is Maatschappelijk Speler van het jaar bij Telstar

Tom Beissel is uitgeroepen tot de Maatschappelijk Speler van Telstar in het seizoen 2016-17. De jonge rechtsback ontving hiervoor een award en een prepaid creditcard met een mooi bedrag van sponsor Pay2d.
Lees meer>>• Met extra activiteiten gericht op saamhorigheid, ontmoeting en leefbaarheid
• Vijf voorrondes, naast Velsen ook gericht op Beverwijk en Haarlem-Noord

Doe mee met de Telstar Street League!

In juni gaat de zesde editie Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het Rabobank IJmondstadion van Telstar. Nieuw dit jaar zijn extra activiteiten, gericht op ontmoeting en respect tussen de verschillende culturen. Lees meer>>


Leeringen Jan Campert School krijgen Techniek Experience in De Heereduinen

Techniek is onmisbaar, ook in het zwembad

‘Hoe doen jullie dat met plas?’ Een voor de hand liggende vraag, maar je moet hem maar durven stellen. Rasim Yildiz, een van de twee technische mannen van het zwembad de Heerenduinen, kan er om lachen en geeft graag antwoord. ‘Het chloor en een speciaal koolfilter halen alle urine, zo’n tachtig liter per week, netjes uit het zwemwater’.
Lees meer>>Oud-superspits staat met 50% stemmen bovenaan

ZET RUUD GEELS IN DE SPITS VAN HET GOUDEN ELFTAL

Telstarcoryfee, oud-international en Velsenaar Ruud Geels is genomineerd als spits van het Gouden Elftal uit 60 jaar Eredivisie. Sterker nog, hij staat in de tussenstand met 50% van de stemmen met een grote voorsprong op onder andere Marco van Basten bovenaan!

Ruud Geels begon zijn carrière als profvoetballer bij Telstar en speelde daarna bij topclubs als Ajax, Feijenoord, PSV en Anderlecht en in het Nederlands Elftal. Tegenwoordig is Ruud Geels onder andere lid van ons comité van aanbeveling en beschermheer van onze Telstar Street Streetleague. Breng de superspits van weleer definitief in stelling in het Gouden Elftal en stem via deze link bij FOX-sports: https://www.goudenelftal.nl/EELS IN DE SPITS VAN HET GOUDEN ELFTAL.
Lees meer>>Belangrijk programma van Telstar Thuis in de Wijk

School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers zoals Lex, die zich als thuismentor inzet voor brugklasser Djace.

School’s cool is een belangrijk programma van stichting Telstar Thuis in de Wijk dat uitgevoerd wordt door Study Consultancy. Bij dit programma worden thuismentoren gekoppeld aan brugklasleerlingen die door persoonlijke omstandigheden een groter risico lopen op schooluitval. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een moeilijke thuissituatie of een taalachterstand. Met een tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil. Lees meer>>


Ondertekening overeenkomst in het leercentrum

InHolland onderzoekt effecten van Playing for Success

Op 13 december 2016 vond het startschot plaats voor een vernieuwend onderzoek van Hogeschool Inholland naar de effecten van Playing for Success IJmond. Hiermee wil men meer inzicht krijgen in het rendement voor de leerlingen die deelnemen aan dit programma van Telstar Thuis in de Wijk en een belangrijk deel van het onderwijs in de IJmond. Vernieuwend aan dit onderzoek, dat grotendeels gefinancierd wordt door de Haarlemse stichting Sanctus Bavo, is dat er ook in beeld wordt gebracht welke veranderingen leerkrachten en ouders bij de deelnemers opmerken. Lees meer>>


Sportieve finale voorafgaande aan Telstar - Jong PSV

FC Zeewijk wint vijfde editie van Telstar Street League

De Street League is een straatvoetbaltoernooi met een maatschappelijk tintje en aan het einde wint het team uit Zeewijk. Deze variatie op een bekende uitspraak van de Engelse oud-international Gary Linneker (‘voetbal is elf tegen elf en uiteindelijk winnen de Duitsers’) is zeker van toepassing, want afgelopen vrijdag won FC Zeewijk voor de vijfde keer op rij de Telstar Street League.
Lees meer>>


Club doet al sinds jaar en dag aan maatschappelijk ondernemen

Vijf jaar Telstar Thuis in de Wijk

Telstar Thuis in de Wijk viert zijn eerste lustrum. In het najaar van 2011 richtten onze voetbalclub en het Woningbedrijf Velsen deze stichting op om op meer structurele wijze maatschappelijke activiteiten te kunnen organiseren en faciliteren. Vijf jaar later draaien er onder de paraplu van Telstar Thuis in de Wijk vijf structurele programma’s: de Street League, Playing for Success, School’s cool, de Techniek Experience en Supporters voor Supporters.
Lees meer>>


Met puike wijkbijdrage en geslaagde voorronde

Bulldozers denderen als eerste finale Street League binnen!

Het team FC Bulldozers hebben hun wijkbijdrage in het kader van de Street League op prima wijze ingevuld. Zij hebben een middagje meegedraaid in het W.F. Vissershuis in IJmuiden. Omdat het team ook prima heeft gepresteerd in de voorronde, denderen de Bulldozers nu als eerste team de finale op 28 oktober binnen. Lees meer>>
Andere voorrondes in IJmuiden, Zeewijk en Haarlem/Santpoort

Telstar Street League afgetrapt in Velserbroek

Met een afgemeten een-tweetje hebben oud-Telstarspeler Ruud Geels en sponsor Michiel Dussel (Van Mossel Peugeot) op woensdag 21 september de aftrap verricht van de Telstar Street League 2016. Dit gebeurde op het kunstgrasveld aan de Wieringer Aak in Velserbroek, waar de eerste van vier voorrondes werd gespeeld. Lees meer>>


Aftrap nu op 21 september in Velserbroek, overige data ongewijzigd

Voorronde Telstar Street League in Zeewijk verzet naar 12 oktober

De voorronde van de Telstar Street League op het Cruijff Court in IJmuiden-Zeewijk is verzet van woensdag 14 september naar woensdag 12 oktober. De data van de andere voorrondes blijven gelijk, net zoals de finale op vrijdag 28 oktober in het stadion van Telstar


Lees meer>>


Voorrondes in IJmuiden, Velserbroek, Santpoort en Haarlem, finale in stadion

Doe mee met de Telstar Street League!

Deze maand gaat de Telstar Street League weer van start. Dit is een spectaculair voetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar, dat bovendien de leefbaarheid in de wijken bevordert. Er zijn voorrondes in de verschillende wijken, dit jaar ook in Santpoort/Haarlem-Noord. De finale is op 28 oktober inhet Rabobank IJmondstadion van Telstar.
Lees meer>>


Voorrondes in de diverse wijken dit jaar in september

Van Mossel Peugeot sponsor van Telstar Streetleague

Van Mossel Peugeot in Heemstede is vanaf 2016 sponsor van de Telstar Streetleague. Het autobedrijf aan de Cruquiusweg, dat ook de gemeente Velsen in zijn verzorgingsgebied heeft, maakt het mede mogelijk dat het maatschappelijke straatvoetbaltoernooi voor meisjes en jongens van 12 tot en met 15 jaar dit jaar doorgang kan vinden. Lees meer>>


In kader mentorprogramma School’s cool IJmond

Telstarspeler Tom helpt eersteklasser Abdoel

Abdoel zit nu bijna een jaar in de brugklas. De overstap van de groep 8 naar de middelbare school was voor hem best lastig. Daarom krijgt hij daarbij hulp van profvoetballer Tom Beissel. De rechtsback van Telstar is thuismentor van School’s cool en helpt Abdoel niet alleen met huiswerk, maar ook met alle andere dingen waar een eersteklasser mee te maken krijgt. Lees meer>>


Gasten zorgen samen voor aanzienlijk bedrag

Peter Hussaarts doneert ‘afscheidscadeau’ aan Telstar Thuis in de Wijk

Tijdens een druk bezochte receptie in het Telstarstadion heeft Peter Hussaarts zijn bedrijf op 22 januari officieel overgedragen aan zijn zonen Robbert en Martijn. Bijzonder was dat de heer Hussaarts aan zijn gasten had gevraagd om in plaats van cadeaus een gift te doen aan Telstar Thuis in de Wijk. Lees meer>>


Leerlingen maken zelf ontworpen polsbandjes

De Boekanier op Techniek Experience bij VanDerEng

De leerlingen van groep 8 van SBO De Boekanier hebben op maandag 25 januari een techniekervaring opgedaan die hun waarschijnlijk nog lang zal bijblijven. Zij waren in het kader van de Techniek Experience, een project van Telstar Thuis in de Wijk, te gast bij VanDerEng labels. Daar mochten zijn hun eigen polsbandjes maken. Lees meer>>


Leren met een wow-factor blijkt doeltreffend

Playing for Success IJmond nu ook voor groep 6

Ruim een jaar geleden is Playing for Success in de IJmond van start gegaan. Inmiddels hebben al veel kinderen hun weg gevonden naar het leercentrum in het stadion van Telstar. Tot nu toe was het speelse naschoolse programma toegankelijk voor leerlingen uit de brugklas en uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Nu start in februari de eerste groep voor leerlingen uit groep 6. Lees meer>>


Onderzoek in Utrecht, Delft en de IJmond laat mogelijkheden zien

Scholen én bedrijven zien veel nut in thuismentoraat van School’s cool

Dat het thuismentoraat van School’s cool, een programma van Telstar Thuis in de Wijk, zich als een effectief middel tegen schooluitval heeft bewezen, is al bekend. Toch heeft het thuismentoraat zich nog niet structureel ingebed in het onderwijssysteem en heeft zij vaak een instabiele financiële positie. Om deze situatie te kunnen verbeteren, deed onderzoeksbureau Noorda en Co in opdracht van de School’s coolorganisaties in Utrecht, de IJmond en Delft een onderzoek naar bekendheid en draagvlak bij het onderwijs en het bedrijfsleven. Het onderzoek werd gefinancierd door Kinderpostzegels Nederland en het VSBfonds.
Lees meer>>


Ook in 2016 weer diverse financiële bijdragen

Steun van Gemeente, Kinderpostzegels, Samenwerkingsverband en Rabobank

Verheugend nieuws vlak voor de jaarwisseling. De gemeente Velsen, Kinderpostzegels Nederland, het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland en Rabobank IJmond dragen ook in 2016 financieel bij aan de diverse programma’s van Telstar Thuis in de Wijk.
Lees meer>>Deelnemers en bedrijven kunnen zich aanmelden

Supporters voor Supporters van start bij Telstar

In januari start Supporters voor Supporters bij Telstar. Dit programma, dat bij AZ Alkmaar een groot succes is, wordt uitgevoerd door MEE Noordwest-Holland in samenwerking met de club en Telstar Thuis in de Wijk.
Lees meer>>Basisschoolleerlingen maken kennis met techniek

Telstar Thuis in de Wijk aanwezig op PET-dagen

Net als vorig jaar was Telstar Thuis in de Wijk vertegenwoordigd op het tweedaagse PromotieEvenement Techniek (PET) in de Velison Cruiseterminal aan de IJmondhaven in IJmuiden. Op 19 en 20 november waren leerlingen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in de IJmond uitgenodigd om op speelse wijze kennis te maken met techniek. Lees meer>>


Waarde Telstar slechts deels in geld uit te drukken

Workshop over de kracht van voetbal

Op 12 november was er bij Telstar een workshop over de kracht van voetbal, georganiseerd door KNVB Expertise. Een selectie bestaande uit de directie en raad van Commissarissen van Telstar en bestuursleden van de stichting Telstar Thuis in de Wijk werd bijgepraat over de resultaten van een onderzoek, waaraan onze club ook had meegedaan. Lees meer>>


Voetballen met selectiespelers * presentatie alle activiteiten

Telstar & Thuis in de Wijk op Burendag van Tata Steel

Op zaterdag 10 oktober waren de club en onze stichting aanwezig op de Burendag van Tata Steel. De ruim 3.000 bezoekers uit de omliggende plaatsen die het bedrijf bezochten, konden in een voetbalkooi tegen echte Witte Leeuwen spelen, handtekeningen verzamelen en alle informatie krijgen over de activiteiten en projecten van Telstar Thuis in de Wijk.
Lees meer>>


Finale Streetleague, presentaties, buffet en wedstrijd

Veelzijdig avondje Telstar voor sponsors en partners

De leden van onze Club van Honderd, onze projectpartners en mogelijke toekomstige sponsors waren op 2 oktober uitgenodigd voor een vol en veelzijdig avondje bij Telstar. Naast de finalewedstrijdjes van de Streetleaguefinale, kregen zij een presentatie van de activiteiten van Telstar Thuis in de Wijk voorgeschoteld. Lees meer>>


Cruyff Court in Zeewijk levert voor vierde keer op rij kampioen

Geslaagde finale Telstar Streetleague 2015

De vierde editie van de Telstar Streetleague heeft vrijdag 2 oktober een zeer geslaagde finaledag gekregen. Voorafgaande aan de wedstrijd van Telstar tegen FC Eindhoven werd in het stadion onder prachtige weersomstandigheden en op een perfecte kunstgrasmat fel gevoetbald om de eer en de prijzen. Lees meer>>


Nieuwsbrief oktober 2015 gepresenteerd

Nieuwsbrief oktober 2015 gepresenteerd

Playing for Success (PfS) IJmond is het schooljaar met veel energie begonnen. De afgelopen periode heeft het programma drie groepen leerlingen uit het Primair Onderwijs mogen begroeten in het leercentrum en ook de eerste groep leerlingen uit het voortgezet onderwijs is gestart. Om de uitbreiding van het aantal groepen en leerlingen mogelijk te maken, is naast centrummanager en docent Sjoerd van der Locht een tweede docent aangetrokken. Dit en meer is te lezen in de PfS-nieuwsbrief van oktober. Lees meer>>


Vier jongensteams en vier meidenteams in eindronde

Finale Telstar Streetleague 2015 op 2 oktober in stadion

VELSEN-ZUID – Vrijdag 2 oktober is de finale van de Telstar Streetleague 2015. De teams die tot deze eindstrijd zijn doorgedrongen, hebben dit gehaald door zowel goed te voetballen in de voorronde als door een goede wijkbijdrage te leveren. De finaleronde in het Telstarstadion begint om 17:00 uur, de prijsuitreiking is vlak voor de aftrap van de wedstrijd van Telstar tegen FC Eindhoven. Lees meer>>


Uitbreiding in regio en naar voortgezet onderwijs in 2015-16

Playing for Success kijkt terug op succesvol eerste schooljaar


Playing for Success IJmond kan terugkijken op een succesvolle start in zijn eerste schooljaar 2014-15. Veel kinderen hebben ons programma al gevolgd en we hebben ook al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen.
Lees meer>>


Vertrekkend burgemeester lid comité van aanbeveling

Afscheid Franc Weerwind tijdens Telstar - Almere City FC


Op vrijdag 21 augustus neemt Telstar afscheid van burgemeester Franc Weerwind, die in september de gemeente Velsen verruilt voor Almere. Dit gebeurt – wel zo toepasselijk - voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Almere City FC.
Lees meer>>


Meer mentoraten en meer onderzoek

Jaarverslag School’s cool 2014 online

Het jaarverslag van het School’s cool IJmond is onlangs vastgesteld.
Daarin worden de resultaten van het mentorprogramma uitvoerig beschreven. Zo is het aantal koppels mentor-leerling de laatste jaren gestaag gestegen tot niet minder dan 52 In 2014. Deze koppels waren verdeeld over twee cohorten, de groep met een start in 2013 en de groep met een start in 2014. Lees meer>>


Extra play-off bij de meiden

Finalisten Telstar Streetleague 2015 zijn bekend

De Finalisten van de Streetleague 2015 zijn bekend! Bij de jongens zijn de teams FC Zeewijk, De Blauwe Leeuwen, FC Gekkeboys en FC Tomatenplukkers door. Zij zijn respectievelijk afkomstig uit IJmuiden, Velsen-Noord en Velserbroek en hebben niet alleen goed gevoetbald, maar ook hun wijkbijdragen goed uitgevoerd. Lees meer>>


Derde en laatste voorronde Telstar Streetleague

FC Gekkeboys winnen op het Homburgplantsoen

De voorronde van de Telstar Street League op het Homburgplantsoen in IJmuiden was door omstandigheden verplaatst naar 4 juni. Uiteindelijk deden er vier teams mee, waaronder de Blauwe Leeuwen uit Velsen-Noord. Hoewel dit team al was geplaatst voor de finaleronde, deed het zijn sportieve plicht en gaven de spelers goed partij aan Real Madrid, FC Touré en FC Gekkeboys. Lees meer>>School’s cool en Playing for Success als speerpuntprojecten

Tata Steel blijft belangrijke maatschappelijke partner van Telstar

Tata Steel zal ook in het nieuwe seizoen voetbalclub Telstar steunen. Op woensdag 10 juni ondertekenden Sytske Seyffert, directeur Corporate Communications & Public Affairs van Tata Steel en algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar in de directiekamer van het staalbedrijf de overeenkomst over de voortzetting van de samenwerking. Lees meer>>


Techniek Experience voor leerlingen Vliegende Hollander bij stadsschouwburg

Ook een theater zit boordevol techniek

IJMUIDEN - Het letterlijke hoogtepunt voor de leerlingen van groep 8 van de Vlieende Hollander is de klim in de toneeltoren. Op twintig meter hoogte bekijken zij hoe de diverse gordijnen, schermen en decorstukken tijdens een voorstelling geruisloos op en neer bewegen. Ook een theater zit boordevol techniek, zo blijkt tijdens deze Techniek Experience bij stadsschouwburg Velsen. Lees meer>>Vrijwilligerswerk dat veel voldoening geeft

Thuismentor School's cool, iets voor u?

Het preventieprogramma School's cool zoekt vrijwilligers die mentorbegeleiding willen geven aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs.
Lees meer >>

Telstar Thuis in de Wijk faciliteert Fundorp

Secreraris lost startschot kidsloop ZorgSpecialist

Op zondag 17 mei werd de jaarlijkse ZorgSpecialistloop gehouden. Voor de derde keer was de start en finish in het Telstarstadion. Onze stichting maakte het mogelijk dat er voor de kleintjes op het veld een fundorp kon worden ingericht met diverse opblaasbare speeltoestellen.
Lees meer>>Ladykillers en FC Zeewijk voetballend superieur

Geslaagde voorronde Streetleague op Cruijffcourt in IJmuiden

Op woensdag 15 april was volop sportieve strijd op het Cruijffcourt in IJmuiden-Zeewijk met twee meiden- en vier jongensteams. De Ladykillers en FC Zeewijk(verjongd ten opzichte van vorig jaar) staken er voetballend bovenuit, maar of deze teams de finale halen hangt ook nog af van de beoordeling van hun wijkbijdragen... Andere deelnemers zijn dus nog niet uitgeschakeld! Lees meer>>Met oproep voor vrijwilligers en bedrijven voor diverse projecten

Nieuwsbrief april 2015 gepresenteerd op Beursvloer Velsen

Uiteraard was Telstar Thuis in de Wijk ook aanwezig op de 2e editie van de Beursvloer Velsen op 21 april 2015 in het Telstarstadion. Daar hebben wij onze vierde nieuwsbrief gepresenteerd. Met artikelen en foto's van de verschillende programma's en activiteiten en een oproep om vrijwillige mentoren, coaches en werkervaringsplekken voor School's cool, Playing for Success en het nieuwe initiatief Supporters voor Supporters. Lees meer >>Ruud Geels verricht aftrap in Velserbroek

Sportieve strijd tijdens eerste voorronde Streetleague 2015

Het een-tweetje was met Sabine Hoogland, speelster van het toernooi van vorig jaar. Daarna schoot Ruud Geels de bal richting de fotografen. Daarmee verrichtte de Telstarcoryfee en oud-international in zijn eigen woonplaats de aftrap van de vierde editie van de Telstar Streetleague. De eerste voorronde kon beginnen. Lees meer >>Wijkbijdragen net zo belangrijk als het voetballen

Schoffelen voor de Telstar Streetleague

Er is afgelopen week flink geschoffeld door de meiden en jongens uit Velserbroek die meedoen aan  de Telstar Streetleague. Maar dan in de goede zin van het woord. Want ze waren ook aan het harken, vegen en opruimen. De straatvoetbalteams deden hun wijkbijdragen, waarmee ze net zoveel punten kunnen verdienen als met het spelen van hun voorronde op woensdag 8 april. Lees meer >>Talkshow VVNH en TTidW met Barbara Barend en Minke Booij

Toekomst Telstarvrouwen nog onzeker

VELSEN-ZUID - 'Met het vrouwenvoetbal in Nederland gaat het fantastisch', aldus Barbara Barend. 'Het is de snelst groeiende sport voor meisjes en het Nederlands Elftal presteert naar behoren. Maar met de topcompetitie gaat het niet goed.' Barend sprak vrijdagavond 27 maart tijdens een talkshow in het Telstarstadion. Daarbij werd ook duidelijk werd dat de Telstarvrouwen zich nog niet hebben ingeschreven voor het volgend seizoen. Lees meer >>Leerlingen van Het Kompas in de weer met stoere quads

Techniek Experience bij ActionPlanet

VELSEN-ZUID - Aandachtig luisteren de leerlingen van basisschool Het Kompas uit IJmuiden naar de uitleg van de monteurs. Even later mogen ze zelf een beetje sleutelen aan de stoere quads. En daarna volgt het hoogtepunt: een rondje rijden op de vierwielige motoren! Ruiken, proeven, voelen en doen, daar draait het om bij de Techniek Experience. Zoals op maandag 9 maart bij ActionPlanet in recreatiegebied Spaarnwoude. Lees meer >>Vijf voorrondes in april en mei

Schrijf je in voor de Telstar Street League

In april gaat de vierde editie van de Telstar Street League van start. Dit is een spectaculair voetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar, dat bovendien de leefbaarheid in de wijken bevordert. Dit jaar zijn er weer vijf voorrondes in de verschillende wijken in Velsen. Lees meer >>
Aftrap op 20 februari voorafgaande aan wedstrijd Telstar - FC Volendam

Playing for Success IJmond feestelijk van start gegaan

VELSEN-ZUID - Met een grote bal en een aantal leerlingen hebben wethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen en voorzitter Chris van der Zwan van stichting Telstar Thuis in de Wijk de officiële aftrap verricht van Playing for Success IJmond. Dit gebeurde op vrijdag 20 februari, vlak voor aanvang van de wedstrijd van de Witte Leeuwen tegen FC Volendam. Lees meer >>Voorafgaande aan Telstar – FC Volendam

Feestelijke opening leercentrum Playing for Success IJmond

De leerlingen komen er al een paar maanden, maar vrijdag 20 februari wordt het officieel. Dan is voorafgaande aan de wedstrijd van de Witte Leeuwen tegen FC Volendam de feestelijke start van Playing for Success IJmond in het stadion van Telstar. Lees meer >>Inspirerende sessie voor leden voetbalclubs in de regio

De Aanvoerders op 9 februari bij Telstar

Op maandagavond 9 februari organiseren Telstar en Telstar Thuis in de Wijk in nauwe samenwerking met De Aanvoerders een Aanvoerdersraad. Dit is een inspirerende sessie, waarbij voetballiefhebbers met elkaar in gesprek gaan over het thema sportiviteit en respect en de rol die spelers, ouders, trainers en scheidsrechters hierbij spelen. Aansluitend kijken de deelnemers gezamenlijk naar de wedstrijd Telstar - Fortuna Sittard. Lees meer >>Gedupeerden gasstoring uitgenodigd voor Telstar – De Graafschap

Warm ontvangst voor Velsen-Noord

Het zal u niet ontgaan zijn dat de bewoners van Velsen-Noord het de laatste dagen flink voor de kiezen hebben gehad.. Meer dan duizend huishoudens zaten een week lang in de kou vanwege de grootste gasstoring ooit in ons land. Een situatie die Telstar en onze stichting niet koud liet. Lees meer >>
Excelsior wint Meer dan Voetbal Award

Telstar grijpt net naast titel

Het is Telstar niet gelukt om de meest maatschappelijke club van Nederland te worden. ‘Het ging bij de jury tussen jullie en Excelsior’, gaf directeur Edu Jansing van Meer dan Voetbal desgevraagd toe. ‘Telstar is een zeer goede tweede geworden’. Lees meer >>Twee promotiefilmpjes nu online te zien

Wint Telstar de Meer dan Voetbal Award?

Deze week is de week van de waarheid voor onze nominatie. Op donderdag 15 januari wordt de winnaar van de Meer dan Voetbal Award bekend gemaakt. Mag Telstar zich een jaar lang de meest maatschappelijke betaald voetbalclub van Nederland noemen of gaat deze titel toch naar Excelsior of Feyenoord Lees meer >>Belangrijke financiële opsteker voor 2015

Flinke bijdragen gemeente Velsen en Kinderpostzegels


Vlak voor de feestdagen en het einde van het jaar ontving Telstar Thuis in de Wijk twee zeer plezierige berichten. Zowel de gemeente Velsen als Kinderpostzegels Nederland dragen ook in 2015 bij aan zowel School's cool IJmond als Playing for Success IJmond. Lees meer >>Stichting Jeugdprojecten Velsen draagt programma over

School's cool IJmond naar Telstar Thuis in de Wijk

Op 12 december 2014, voorafgaande aan de wedstrijd van de Witte Leeuwen tegen FC Den Bosch, heeft Stichting Jeugdprojecten Velsen het programma School's cool IJmond officieel overgedragen aan Stichting Telstar Thuis in de Wijk. Lees meer >>Overdracht School's cool * Playing for Success op stoom * film voor Award

Drukke en spannende tijd voor Telstar Thuis in de Wijk

Het zijn drukke en spannende tijden voor de maatschappelijke tak van Telstar. Afgelopen week kwam een filmploeg op bezoek in het stadion. Het leercentrum van Playing for Success ontvangt inmiddels twee groepen leerlingen per week. En op vrijdag 12 december draagt Stichting Jeugdprojecten Velsen het mentorprogramma School's cool officieel over aan stichting Telstar Thuis in de Wijk. Lees meer >>Telstar feliciteert landelijke stichting

Tien jaar Meer dan Voetbal!

Voetbal is Meer dan Voetbal! Op 26 november is het tien jaar geleden dat voormalig premier Balkenende het voetbal opriep om de krachten te bundelen voor een sterkere samenleving. De KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie gaven hieraan gehoor en richtten stichting Meer dan Voetbal op. De afgelopen tien jaar zette het voetbal haar maatschappelijke kracht in voor het grootste sociale netwerk van Nederland. Dit leverde vele geweldige projecten en initiatieven op. Lees meer >>Telstar genomineerd als meest maatschappelijke profclub van Nederland!

Gekozen uit meer dan veertig inzendingen

Telstar en stichting Telstar Thuis in de Wijk zijn genomineerd voor de Meer dan Voetbal Award. Samen met Excelsior en Feyenoord, de twee andere genomineerden, doet de Velsense profclub een gooi naar de titel 'meest maatschappelijke betaald voetbalorganisatie van Nederland.
Lees meer >>
Werving voor de Techniek Experience

Bedrijven gestrikt op Beursvloer en PET-dagen

Onze stichting heeft weer enkele nieuwe bedrijven weten te strikken voor de Techniek Experience. Dat gebeurde op de Beursvloer IJmond-Noord en de PET-dagen, twee evenementen waar Telstar Thuis in de Wijk zich afgelopen maand presenteerde.
Lees meer >>


In samenwerking met bouwmensen Kennemerland

Techniek Experience bij Woningbedrijf Velsen

Op vrijdag 10 oktober organiseerde Woningbedrijf Velsen in samenwerking met Bouwmensen Kennemerland en Telstar Thuis in de Wijk een Techniek Experience voor leerlingen van groep 8 van bassischool de Toermalijn.
Lees meer >>
Geslaagde finale krijgt mooie toegift met dubbele zege Telstar

FC Girl Power & FC Zeewijk winnaars Telstar Streetleague

Vrijdag 3 oktober is een topdag geworden voor Telstar. Want naast de winst van zowel de Witte Leeuwinnen als de Witte Leeuwen, was er ook de geslaagde finale van de Telstar Street League. Zie de video en lees het verslag met de foto's.
Lees meer >>Voorafgaand aan de wedstrijd Telstar - Sparta

Finale Streetleague vrijdag in Telstarstadion

Komende vrijdag 3 oktober is de finale van de Telstar Streetleague 2014. De teams die tot deze eindstrijd zijn doorgedrongen, hebben dit gehaald door zowel goed te voetballen in de voorronde als door een goede wijkbijdrage te leveren. De finale in het Telstarstadion begint om 17:00 uur, de prijs-uitreiking is vlak voor de aftrap van de wedstrijd van Telstar tegen Sparta. Lees meer >>Astronaut André Kuipers landt met helikopter op het veld

Groots techniekspektakel voor basisscholen in Telstarstadion

Een echte astronaut, een echte prinses, een echte helikopter, vijftig waterraketten en 1400 leerlingen uit groep acht van bijna vijftig basisscholen uit de IJmond. Op donderdag 18 september was er een groot spektakel in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid.
Lees meer >>
Anthony Correia, ambassadeur van de Telstar schooltour trapt af

Telstar schooltour van start

Maandagmiddag 8 september ging de Telstar schooltour feestelijk van start met de eerste bijeenkomst op de Pleiadenschool in IJmuiden. De Telstar schooltour is een samenwerking tussen Telstar en Telstar Thuis in de Wijk om de kinderen van de bovenbouw basisschool een uniek inzicht te geven in het reilen en zeilen van Telstar. Hierbij zal met name de nadruk gelegd worden op de maatschappelijke kant van de BVO uit Velsen-Zuid.
Lees meer >>Dit jaar sportieve strijd op vier locaties

Voorrondes Streetleague zijn gespeeld

Meer deelnemers, meer voorrondes, prima weer en felle, maar sportieve strijd. Het eerste deel van de derde editie van de Telstar Street League is de afgelopen maand succesvol verlopen met voorrondes in Zeewijk, Velsen-Noord, Velserbroek en IJmuiden. Naast het voetballen hebben de deelnemende jongens en meisjes voor het grootste deel ook al hun wijkbijdragen gedaan. Lees meer >>
Lovend artikel op landelijke website SportKnowHow

'MVO is de kurk waar Telstar op drijft'

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de kurk waar profclub Telstar op drijft. Dat is de titel van een uitgebreid artikel van Lennart Bloemhof over de maatschappelijke activiteiten van Telstar en Telstar Thuis in de Wijk.
De freelance journalist van o.a. De Volkskrant schreef het verhaal voor de website SportKnowHow, die is verbonden met de landelijke stichting Meer dan Voetbal. Het lovende artikel komt zeer goed van pas bij ons streven om de MeerdanVoetbal Award te winnen en te worden uitgeroepen tot de meest maatschappelijke BVO van Nederland.
Lees hier het hele artikel. Lees meer >>
Betrokken partijen tekenen convenant

Playing for Success van start in TATA Steel stadion

Met de ondertekening van een convenant is het startschot gegeven voor het Playing for Success leercentrum in het TATA Steel stadion van SC Telstar. Het leercentrum opent komend schooljaar haar deuren voor de eerste groep leerlingen.
Lees meer >>
Ruud Geels bij Henk van Delden Straatvoetbaltoernooi

Ruud Geels bij Henk van Delden Straatvoetbaltoernooi

Op zaterdag 17 mei vormde Plein 1945 in IJmuiden het decor voor het Henk van Delden straatvoetbaltoernooi. Pieter Geraedts, de huidige eigenaar van VanDeldenMode, heeft dit bijzondere evenement na een paar jaar weer nieuw leven ingeblazen. Daarbij heeft hij het vernoemd naar de oprichter van het toernooi en zijn charismatische voorganger Henk van Delden.
Lees meer >>Vijf voorrondes in juni en juli

Schrijf je in voor de Telstar Street League

In juni gaat de Telstar Street League weer van start. Dit is een spectaculair voetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar, dat bovendien de leefbaarheid in de wijken bevordert. Dit jaar zijn er maar liefst vijf voorrondes in de verschillende wijken in Velsen.
Lees meer >>Rook- en alcholvrijfeest B-Fresh!

Rook- en alcholvrijfeest B-Fresh!

Op vrijdag 2 mei is in het Tata Steel stadion een feest voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar met een optreden van rapper Yes-R en muziek van DJ Mitchel.

Op dit feest zal er niet worden gerookt en geen alcohol worden gedronken. Telstar Thuis in de Wijk maakt dit bijzondere feest mede mogelijk omdat het belangrijk is dat de jongeren zo gezond en sportief mogelijk opgroeien.

Zie voor meer informatie: www.b-fresh.nl

Lees meer >>

Bram Bosch uit Velsen-Noord initiatiefnemer uniek buurtproject

Ruud Geels scoort vrijdag in een goed doel

Het initiatief is van Bram Bosch, bekend van zijn sportwinkel in Santpoort-Noord. In zijn woonplaats Velsen-Noord zag hij een vader met zijn kind voetballen met twee jassen als doel. ‘Dat moet anders’, dacht Bram. Zo ontstond zijn project Een Tientje voor een Doel.
Lees meer >>

Eerste Beursvloer Velsen groot succes

Beursvloer Velsen op 22-04-2014 (foto Ron Pichel)Beursvloer Velsen op 22-04-2014 (foto Ron Pichel)

De eerste Beursvloer Velsen op woensdag 22 april in het Tata Steel stadion is een groot succes geworden. Tussen de bedrijven en ondernemers enerzijds en de maatschappelijke organisaties anderzijds zijn in twee uur tijd maar liefst 130 matches gemaakt! Zij werden allemaal officieel door de notaris geregistreerd. Lees meer >>

 

 

Techniek Experience op de beursvloer

Onze stichting presenteert zich op de Beursvloer Velsen, die op 22 april in het Tata Steelstadion wordt gehouden. Wij willen daar vooral bedrijven interesseren voor de Techniek Experience. Lees meer >>

 

 

Burgemeester spreekt over belang Telstar Thuis in de Wijk

Franc Weerwind (foto Ron Pichel)David Endt (foto Ron Pichel)Burgemeester Franc Weerwind onderstreept het maatschappelijk belang van Telstar Thuis in de Wijk. Hij sprak op 7 april over onze stichting en onze belangrijkste projecten tijdens een toespraak voor sponsors en andere genodigden.

 

Weerwind hield zijn toespraak tijdens een geanimeerde reünieborrel voor sponsors en andere genodigden ter gelegenheid van vijftig jaar Telstar. Na hem sprak David Endt, de voormalige teammanager van het eerste elftal van Ajax. Lees meer >>

 

 

Voor thuiswedstrijd tegen De Graafschap

Jan de Wit Group geeft 100 vrijkaarten

VVD reikt taart uit aan TTidW (foto Ron Pichel)Telstar-sponsor Jan de Wit Group heeft honderd vrijkaarten voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap op 14 maart beschikbaar gesteld aan Telstar Thuis in de Wijk. Onze stichting heeft deze kaartjes voor de Oosttribune uitgedeeld aan diverse jongeren uit Velsen.
Lees meer >>

 

 

Ruud Porck naar CvA en Nelie Groen in bestuur

Wisselingen van de wacht

Nelie GroenRuud PorckVorig jaar is Ruud Porck naar Amsterdam vertrokken om daar als programmadirecteur van de gemeente Amsterdam aan de slag te gaan. Hij was daarvoor in Velsen directeur van drie scholen van de Dunamare groep, namelijk het Tender College, het Technisch College Velsen en het Maritiem College Velsen. Als directeur van deze drie scholen is Nelie Groen hem opgevolgd. Lees meer >>

 

 

VVD-taart voor Telstar Thuis in de Wijk op Valentijnsdag

VVD reikt taart uit aan TTidW (foto Ron Pichel)De Noord-Hollandse statenfractie en de Velsense fractie van de VVD hebben op Valentijnsdag 14 februari de bestuursleden en medewerkers van Telstar Thuis in de Wijk op taart getrakteerd. Het VVD-statenlid Annelie Brummer reikte vrijdagochtend de eerste taart uit aan Ruud Geels, lid van ons comité van aanbeveling, en onze vice-voorzitter AnneMieke Korf. Lees meer >>

 

 

Meisjeselftal VVS'46 op bezoek bij Telstar

Meisjes elftal VVS'46Op 24 januari was het meisjeselftal van VVS'46 (Voetbal Vereniging Spanbroek) te gast bij de thuiswedstrijd van de Witte Leeuwinnen tegen PEC Zwolle. Ondanks het verlies genoten de jonge voetbaldames volop. Zij hadden al een tijdje naar dit bezoek hadden uitgekeken, dat door bemiddeling van Telstar Thuis in de Wijk tot stand was gekomen. Kijk op de website van VVS ’64 voor hun enthousiaste verslag.

 

 

Dook doneert loterijwinst aan Telstar Thuis in de Wijk

Tata Steeldirecteur Dook van den Boer, lid van het comité van aanbeveling van onze stichting en groot supporter van Telstar, kon vrijdagavond 17 januari zijn geluk niet op. Niet alleen wonnen zijn geliefde Witte Leeuwen met 2-1 van FC Volendam, ook won hij zelf de hoofdprijs in de zogenaamde secondenloterij. Dook had voor aanvang van de Noord-Hollandse derby het lootje gekocht waarop de seconde in de wedstrijd stond waarin Frank Korpershoek de openingstreffer scoorde. Dat leverde hem 75 euro op. Na afloop doneerde hij dit bedrag spontaan aan Telstar Thuis in de Wijk. Lees meer >>

 

 

Overlijden Carolien Vrolijk schokt de IJmond

logo Playing for Succes IJmondHet nieuwe jaar is triest begonnen. Op 3 januari 2014 overleed Carolien Vrolijk. Samen met haar zus leidde zij de bekende rederij Cornelis Vrolijk, dat hun vader Cor heeft opgericht. Haar plotselinge dood zorgde voor een schok in de IJmond en ver daarbuiten. Lees meer >>

 

 

Flyer voor Playing for Success IJmond gepresenteerd

Gemeente Velsen "waardeert" Playing for Success

logo Playing for Succes IJmondDertien organisaties hebben hun krachten gebundeld en gaan Playing for Success in de IJmond mogelijk maken. Zij zetten hun financiële middelen en expertise in om een modern ingericht leercentrum in het Tata Steel stadion te openen. De doelgroep bestaat uit leerlingen van groepen 7 en 8 van het primair onderwijs en de eerste vier klassen van het voortgezet onderwijs. Zij krijgen in het voetbalstadion opdrachten en hulp bij taal, rekenen en computervaardigheden. Het ondersteuningsprogramma duurt tien weken om de onderprestatie weg te werken; Dit allemaal in de sfeer van voetbal, waarbij de opdrachten met het stadion en de spelers van SC Telstar te maken hebben. Zowel resultaten uit Engeland als Nederland tonen het succes van dit 'leren met een wow-factor' aan. Meer over het programma is te lezen in de nieuw ontworpen flyer. Lees meer >>

 

 

Twee flinke donaties in één week

Vaatje en provincie dragen bij aan Playing for Success

Wat in een goed vat, zit verzuurt niet. Dat gold zowel voor de hoge opbrengst van de veiling van het eerste vaatje haring als voor een flinke subsidie van de provincie Noord-Holland. Het duurde even, maar afgelopen week werden beide bijdragen beschikbaar gesteld. Bekijk het videoverslag >> Lees meer >>

 

 

Als cadeau vanwege vijftig jaar Witte Leeuwen

Cheque voor Telstar Thuis in de Wijk van IJmond Werkt!

Roemloos gingen onze Witte Leeuwen ten onder, op vrijdag 29 november tegen FC Den Bosch. Toch leverde de avond nog wel wat op voor Telstar Thuis in de Wijk. Voorafgaande aan de wedstrijd ontving onze maatschappelijke stichting uit handen van directeur Martijn Bulte van IJmond Werkt! een cheque ter waarde van 1.000 euro. Lees meer >>

 

 

Veel media-aandacht voor finale

Foto’s, video en reportages van de Streetleague

Van de geslaagde finale van de Telstar Streetleague 2013 op vrijdagavond 1 november zijn diverse foto’s en reportages gemaakt. Vermeldenswaardig zijn de foto’s van onze huisfotografen Ron Pichel en Pieter Hoogeveen en de fotoserie met teksten van Theo Smits op de Facebookpagina van de landelijke stichting Meer dan Voetbal. Daarnaast maakte Peter Denkema van D4Visuals een videoreportage van de prijsuitreiking, die ook is te zien op de lokale zender Seaport RTV. Op de Facebookpagina en de website van de Telstar Streetleague zijn alle foto’s en reportages, ook van de voorrondes, zoveel mogelijk verzameld. Lees meer >>

 

 

FC Aak en FC Zeewijk trotse winnaars

Finale Telstar Streetleague sportief verlopen

Vrijdag 1 november is een hele mooie avond geworden in het Tata Steel stadion. De geslaagde finale van de Telstar Streetleague 2013 kreeg een prachtig toetje met de knappe 3-1 overwinning van onze Witte Leeuwen op Willem II. Lees meer >>

 

 

Vanwege slechte veld en weer * nu voor wedstrijd Telstar – Willem II

Finale Streetleague verzet naar 1 november

De finale van de Telstar Streetleague 2013 is verzet naar vrijdag 1 november. Zowel de conditie van het veld in het Tata Steel stadion als de weersvoorspellingen zijn te slecht om komende vrijdag de wedstrijdjes te laten spelen. Daarom is de finaleronde nu twee weken later, voorafgaande aan de wedstrijd van de Witte Leeuwen tegen Willem II. Lees meer >>

 

 

Voorafgaande aan Telstar – Fortuna Sittard

Finale Streetleague op 18 oktober in Tata Steel stadion

Vier jongensteams én vier meisjesteams spelen vrijdag 18 oktober de finaleronde van de Telstar Streetleague 2013. Zij hebben de eindstrijd gehaald door zowel goed te voetballen in de voorronde als door een goede wijkbijdrage te leveren in hun buurt. De finale in het Tata Steel stadion begint om 17:30 uur, de prijsuitreiking is vlak voor de aftrap van de wedstrijd van Telstar tegen Fortuna Sittard. Lees meer >>

 

 

Twee volbloed Witte Leeuwen bij onze kraam

Opening expositie 50 jaar Telstar in bibliotheek Velsen

Op zaterdag 5 oktober is op feestelijke wijze de expositie over 50 jaar Telstar geopend in de hoofdvestiging van bibliotheek Velsen in IJmuiden. Onze stichting was daarbij uiteraard ook aanwezig om zich te presenteren. Op de foto staan twee echte Witte Leeuwen bij de kraam van Telstar Thuis in de Wijk. Lees meer >>

 

 

Leerlingen Toermalijn zingen speciaal lied op de middenstip

Aftrap Kinderboekenweek in stadion Telstar

"Ja, wij zijn klaar voor de start!"’, klonk het woensdagochtend 2 oktober uit honderden kinderkelen. Op het veld van Telstar zongen alle leerlingen van basisschool De Toermalijn het lied dat speciaal is geschreven voor de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘sport en spel’. Daarom was het stadion van de Witte Leeuwen het toepasselijke decor voor de aftrap. Lees meer >>

 

 

Geslaagd evenementen voor beroepsopleidingen in de regio

Vmbo-voetbaltoernooi groeit uit tot traditie

Sportief, pittige strijd en prima weersomstandigheden. De tweede editie van het Bouwmensen-voetbaltoernooi voor Vmbo-scholen op vrijdag 20 september is succesvol verlopen. Ruim tweehonderd jongens én meisjes van diverse beroepsopleidingen uit Kennemerland gingen de sportieve strijd aan op het terrein van VV IJmuiden in Velsen-Zuid. Lees meer >>

 

 

Datum bekend gemaakt op Havenfestival

Finale Street League 2013 op 18 oktober

Pannakooi van Telstar Thuis in de Wijk op Havenfestival IJmuidenDe finale van de Street League 2013 wordt gehouden op vrijdag 18 oktober. Dit gebeurt vanaf 17 uur in het Tata Steel Stadion, voorafgaande aan de wedstrijd van de Witte Leeuwen tegen Fortuna Sittard.

 

Dit werd bekend gemaakt tijdens het Havenfestival, waar Telstar Thuis in de Wijk samen met Woningbedrijf Velsen, de club en stichting Welzijn Velsen vertegenwoordigd was. Daar was ook de beker voor de toekomstige winnaar van de Street League te bewonderen. Lees meer >>

 

 

Ruud Geels 65 jaar!

Oud-topspits Ruud Geels, die zijn profcarrière begon bij Telstar, is zondag 28 juli 65 jaar geworden.

 

Ruud Geels woont sinds een aantal jaren in Velserbroek en vormt samen met burgemeester Franc Weerwind en Tata Steel-directeur Dook van den Boer het comité van aanbeveling van onze stichting.

 

Mede namens de Witte Leeuwen heeft Telstar Thuis in de Wijk een flinke bos bloemen bij Ruud bezorgd; vooral wit vanwege onze club en een beetje rood vanwege zijn succesjaren bij Ajax en andere clubs. Lees meer >>

 

 

Telstar Thuis in de Wijk op Havenfestival

Pannakooi op het Havenfestival IJmuidenOnze stichting heeft zich goed gepresenteerd tijdens het Havenfestival op zaterdag 31 augustus. Samen met Woningbedrijf Velsen, de club en stichting Welzijn Velsen hadden we een grote en opvallende plek aan het begin van het festivalterrein, waarop een tent, kraam en pannakooi waren opgesteld.

 

In de pannakooi namen spelers en speelsters het op tegen jonge fans. Daarnaast was er een tentoonstelling over vijftig jaar Telstar, kon er worden gesproken met spelers, trainers, management en ons bestuur, was er een grabbelton en was er van alles te koop. Lees meer >>

 

 

Donaties als cadeau voor 50 jaar Telstar

SC Telstar jubileum logo Telstar Thuis in de Wijk feliciteert de club SC Telstar met zijn vijftigste verjaardag! Op 17 juli, de oprichtingsdag van de Witte Leeuwen, was de start van het jubileumjaar met een druk bezochte en zeer geslaagde receptie.

 

Tijdens deze recpetie werd onze maatschappelijke stichting regelmatig genoemd en in het zonnetje gezet. Zo had de club aan de genodigden die een verjaardagscadeau wilden geven de suggestie gedaan om een donatie over te maken op de rekening van Telstar Thuis in de Wijk. Wij danken iedereen hartelijk die dat inmiddels heeft gedaan of nog van plan is te doen.

 

 

Telstar straatvoetbaltoernooi bij zomerfeest ‘Kennemerlaan Leeft!’

Streetleague-spelers vormen team Telstar Thuis in de Wijk

Een team van deelnemers aan de Telstar Streetleague heeft op zaterdag 20 juli deelgenomen aan het Telstar straatvoetbaltoernooi op het Homburgplantsoen in IJmuiden. Dit toernooi was onderdeel van het zomerfeest Kennemerlaan Leeft! Tegenstanders waren D-juniorenteams van Stormvogels, VSV, SVIJ, IJmuiden en AZ Alkmaar. Lees meer >>

 

 

 

Opbrengst bestemd voor Playing for Success

Veiling vaatje haring levert enorm bedrag op

De veiling van een vaatje Hollandse Nieuwe in IJmuiden heeft donderdag 20 juni een ongekend hoog bedrag voor Telstar Thuis in de Wijk opgeleverd. De uiteindelijke opbrengst van 69.000 euro wordt verdeeld over het Noodfonds Velsen en onze stichting. Lees meer >>

 

Cheques veiling vaatje haring

 

 

Vijftig jongeren leven zich uit op het Cruijff Court

Sportieve strijd tijdens eerste voorronde Telstar Streetleague 2013

Maar liefst zes teams en bijna vijftig jongeren uit Zee- en Duinwijk deden afgelopen woensdag mee aan de eerste voorronde van de Telstar Streetleague. De straatvoetbalcompetitie waarin je niet alleen punten scoort met voetbal, maar ook met de zogeheten wijkbijdragen.

 

 

Zie voor een verslag en meer foto's www.telstarstreetleague.nl

 

 

Steeds meer sponsors en partners

De BK groep heeft zich deze week aangesloten bij onze club van Honderd en is daarmee sponsor geworden van Telstar Thuis in de Wijk. Vorige maand zijn KVSA, Rigo Verf, Zwart Techniek en D4Visuals ook al lid geworden van deze steeds groter wordende club. Lees meer >>

 

 

 

Succesvolle aftrap van Playing for Success Velsen/IJmond

Op 17 mei is de aftrap verricht voor Playing for Success Velsen/IJmond. Tijdens een goed bezochte Kick Off bijeenkomst hebben vertegenwoordigers van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, de gemeente, SC Telstar, SportSupport en onze stichting de intentie uitgesproken om met elkaar dit educatieve programma bij Telstar te realiseren. Lees meer >>

 

 

Bondscoach lovend over Telstar Thuis in de Wijk

Bondscoach Louis van Gaal heeft zich zeer positief uitgelaten over Telstar Thuis in de Wijk. Als hoofdgast van een speciale avond vanwege 50 jaar Telstar sprak hij een groot aantal business clubleden en andere relaties van de Witte Leeuwen toe. De coach van het Nederlands Elftal wees op de sociaal-maatschappelijke functie die een betaald voetbalclub vervult voor zijn omgeving. Telstar heeft dat volgens hem met zijn maatschappelijke stichting goed opgepakt. Lees meer >>

 

 

Dinsdag 14 mei voorlichtingsavond en voetbalclinic in Tata Steel stadion

Telstar Street League weer van start

Na het succes van vorig jaar komt er ook dit jaar weer een Telstar Street League. Op 14 mei is er om 19 uur in het Tata Steel stadion een informatieavond over dit spectaculaire straatvoetbaltoernooi voor meisjes en jongens tussen 12 en 16 jaar. Op die avond zijn er ook interactieve presentaties over gezonde voeding en verstandig omgaan met geld. Aansluitend is er een voetbalclinic van Telstarspelers. Lees meer >>

 

 

 

Eerste Scholenloop succesvol verlopen

De scholenloop, als onderdeel van de Zorgspecialist Loop mede georganiseerd door onze stichting, is succesvol verlopen. Ruim vijftig leerlingen van negen Velsense scholen liepen op zondag 21 april de 1,5 kilometer met start en finish in het Tata Steel stadion. Lees meer >>

 

 

 

Jan van Halst over het grote belang om te scoren in de wijk

'Zoek de talenten bij ieder mens'

'Waar een kleine club groot in kan zijn: Telstar is veel meer dan voetbal!' Jan van Halst stak donderdag 11 april zijn bewondering voor de stichting Telstar Thuis in de Wijk niet onder stoelen of banken. 'Wat deze maatschappelijke stichting in korte tijd heeft bereikt is indrukwekkend!' Bekijk het videoverslag >> Lees meer >>

 

 

 

 

Stagiaires Telstar Thuis in de Wijk bezoeken groepen 7 en 8

Oproep deelname scholen aan de Zorgspecialistloop

'Ben jij een jongen of meisje in groep 7 of 8 van de basisschool? Schrijf je dan nu in bij je juf of meester voor de Zorgspecialist Loop 2013 op zondag 21 april!' Lees meer >>

 

Stagiair Jimmy van Meurs tussen leerlingen groep 7 en 8 van De Vuurtoren in Oud-IJmuiden

 

 

Telstar Thuis in de Wijk dit voorjaar zeer actief

Playing for Success, Zorgspecialistloop, Streetleague en Jan van Halst

De maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk is dit voorjaar op meerdere fronten zeer actief. Oud-topvoetballer en tv-analyticus Jan van Halst komt op 11 april naar Velsen-Zuid om ondernemers te vertellen over het belang van maatschappelijke activiteiten. Scholieren worden gestimuleerd om mee te doen aan de ZorgSpecialist Loop op 21 april. Op 13 mei is de Kick Off van het educatieve programma Playing for Success en een dag later gaat de Streetleague 2013 van start met een informatiebijeenkomst. Lees meer >>

 

Instuctie van jongerenwerker en Telstarspeelster

 

 

Jaarverslag 2012 en beleidsplan 2013

Eind januari heeft het bestuur het jaarverslag 2012 van Telstar Thuis in de Wijk vastgesteld. Dit verslag over het succesvol verlopen eerste kalenderjaar van de stichting is nu te lezen via deze website. Daarnaast is er een beleidsplan inclusief jaarplan voor 2013 opgesteld. Hierin staat dat wij naast het voortzetten van bestaande activiteiten als de Street League en het SSPB-toernooi, ons tot doel hebben gesteld om het educatieve programma Playing for Success in het Tata Steel stadion van de grond te tillen. Ook staan er enkele samenwerkingsprojecten op het verlanglijstje. Het jaarverslag en beleidsplan zijn te vinden onder het kopje Stichting op deze website. Lees meer >>

 

 

 

Gertjan Verbeek, Ruud Porck en vele anderen op drukbezocht seminar

‘Alle sluizen open voor techniek’

De IJmond als voorbeeld voor de metropoolregio als het gaat om het stimuleren van het technisch onderwijs en de samenwerking tussen bedrijven en scholen. Dat optimistische geluid liet spreker Ruud Porck vrijdagmiddag 1 februari horen tijdens het drukbezochte seminar ‘Sluizen open voor Techniek’. Lees meer >>

 

 

 

Bouwmensen Kennemerland en Telstar Thuis in de Wijk presenteren:

‘Sluizen open voor techniek’

De thuiswedstrijd van Telstar tegen FC Dordrecht staat aanstaande vrijdag in de ban van de bouw en de technische sector. ‘s Middags is in het Tata Steel stadion in Velsen-Zuid voor genodigden de discussiemiddag ‘Sluizen open Voor techniek’. ’s Avonds prijkt op het wedstrijdshirt van de Witte Leeuwen de veelzeggende naam ‘Bouwmensen Kennemerland’. Lees meer >>

 

 

 

Videoverslag Telstar Street League begint met boodschap

‘Zonder respect geen voetbal, zonder respect geen samenleving.’

De videofilm van de Telstar Street League 2012 is klaar. Gelet op de recente dramatische gebeurtenis met de grensrechter in Almere begint dit filmverslag met een boodschap. Eerst komt de inmiddels bekende slogan ‘zonder respect geen voetbal’ in beeld, gevolgd door ‘zonder respect geen samenleving’. Lees meer >>

 

 

 

Buffet en entertainment verzorgd voor de Velsense vrijwilligers

Nationale Vrijwilligersdag

Afgelopen vrijdag 7 december was het de Nationale Vrijwilligersdag. Telstar Thuis in de Wijk deed hieraan mee door een buffet en entertainment te verzorgen voor de Velsense vrijwilligers in het Tata Steel Stadion. Wij hebben samen met Telstar en Stichting Welzijn Velsen de vrijwilligers uit de gemeente Velsen uitgenodigd voor een speciale middag. Ze kregen muzikale entertainment van het Smartlappenkoor De Tweede Stem. Lees meer >>

 

 

 

Telstar Thuis in de Wijk wil jaarlijks toernooi

Eerste editie Street League succesvol verlopen

Het jongensteam FC Zeewijk en het meisjesteam De Velserbroeker Vrouwen zijn de trotste winnaars geworden van de eerste editie van de Telstar Street League. Zij ontvingen uit handen van Telstar-coryfee Ruud Geels een bokaal en seizoenkaarten voor alle teamleden. De Fair Play-prijs ging naar de jongens van FC De Kip, de beste speler van het toernooi werd Yassin El Kadouri en de beste speelster Nadeche Heijnis. Lees meer >>

 

Winnaars Telstar Street League 2012

 

 

Vrijdag finales in Tata Steel stadion voorafgaande aan Telstar - FC Eindhoven

Teams Telstar Street League blinken uit in de wijk

Ramen lappen bij een zorgcentrum of basisschool. Pannenkoeken of cake bakken en uitdelen tijdens een buurtfeest of ouderenmiddag. Met bewoners van een verpleeghuis een ijsje halen, plantjes uitdelen aan omwonenden of de rommel opruimen rond speelveldjes en in plantsoenen. De meeste jongens- en meisjesteams van de Telstar Street League hebben uitgeblonken met hun wijkbijdrage! Lees meer >>

 

Voorronde Velserbroek

 

 

Enthousiaste wijkbijdrage in Velserbroek

Marian Hulsbergen van Kennemerhave heeft de wijkbijdrage in Velserbroek begeleid. Zij doet hiervan verslag.

 

Woensdagmiddag 10 oktober hebben het jongensteam De Kip en het meidenteam De Barbies naar ons aller mening hun best gedaan om een wijkbijdrage te leveren. Lees meer >>

 

Voorronde Velserbroek

 

 

Fanatiek spel tijdens voorronde Velserbroek

De voorronde in Velserbroek op woensdag 26 september is net als een week eerder in Zeewijk succesvol verlopen. Vijf teams streden voor een talrijk publiek fanatiek om de eer en de winst. Lees meer >>

 

Voorronde Velserbroek

 

 

SSPB-voetbaltoernooi voor VMBO-scholen en Witteveen Open golftoernooi maken

Supervrijdag

Vrijdag 28 september is een superdag geworden voor onze maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk met een succesvol verlopen SSPB-voetbaltoernooi, een wijkbijdrage van een aan onze Streetleague deelnemend buurtteam en een spectaculaire sponsoractie tijdens het Witteveen Open golftoernooi. Witteveen en sponsor Kyocera stelden twee scooters beschikbaar: een voor degene die het balletje (tegen betaling) op een eilandje in de vijver sloeg en een voor de veiling. Beide scooters hebben een gelukkige eigenaar gekregen. Minstens zo blij waren wij met de opbrengst van deze actie: 1550 euro! Bekijk hier een filmpje. >> Lees meer in de IJC >>

 

 

 

 

Met finales in het Telstarstadion

Eerste editie SSPB-voetbaltoernooi smaakt naar meer

De eerste editie van het SSBP-voetbaltoernooi op vrijdag 28 september is een groot succes geworden. Ongeveer 250 jongens én meisjes van vmbo-scholen uit de regio gingen de sportieve strijd aan op het terrein van VV IJmuiden in Velsen-Zuid. De finales werden gespeeld in het nabij gelegen Tata Steel Stadion van Telstar. Lees meer >>

 

 

 

Finale in Telstarstadion

Vrijdag eerste editie SSPB-voetbaltoernooi voor vmbo-scholen

Komende vrijdag 28 september strijden achttien teams van VMBO-scholen uit de IJmond en Kennemerland tegen elkaar in de eerste editie van het SSPB/VMBO-voetbaltoernooi. Het toernooi is een gezamenlijk initiatief van bouwopleidingsinstituut SSPB en stichting Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met SC Telstar, VV IJmuiden en de gemeente Velsen. Lees meer >>

 

 

 

Eerste voorronde Telstar Streetleague groot succes

De eerste voorronde van de Streetleague op het Cruijff Court in IJmuiden is woensdag 19 september jl. een groot succes geworden! Nadat oud-international en oud-Telstarspeler Ruud Geels de symbolische aftrap had verricht, streden zes teams fanatiek om de eer en de overwinning. Vier spelers van Telstar waren scheidsrechter, coach en speelden ook regelmatig mee.

 

Na een halve competitie van vijftien wedstrijden bleken de teams Talenten en FC Zeewijk de meeste punten gehaald te hebben en zij waren dus gedeeld eerste geworden. Lees meer >>

 

Voorronde Zeewijk

 

 

Spandoek Telstar Thuis in de Wijk

Afgelopen maandag 17 september bij de wedstrijd van SC Telstar tegen FC Emmen is het nieuwe spanddoek van Telstar Thuis in de Wijk in gebruik genomen. Tijdens de wedstrijd is deze groots in beeld geweest op het veld.

 

Dit spandoek is gesponsord door Folkerts. Het zal zoveel mogelijk gebruikt worden bij activiteiten van Telstar Thuis in de Wijk, bijvoorbeeld tijdens de Telstar Streetleague.

 

Deze avond was Driehuis onze shirtsponsor en dat was niet voor niets, want het is een zeer sportieve woonkern. Zo zijn er twee bloeiende voetbalclubs en een zeer succesvolle hockeyvereniging. Leerlingen van de twee basisscholen in Driehuis waren afgelopen week thuis bij Telstar. Zij kregen van onze spelers en trainers een voetbalclinic. Dit past bij de doelstellingen van onze maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk.

 

Spandoek Telstar Thuis in de Wijk

 

 

Promotie Streetleague van Telstar Thuis in de Wijk tijdens Havenfestival

Panna-voetbal met Telstarspelers

Jongens én meisjes tot en met zestien jaar kunnen tijdens het komende Havenfestival op 25 en 26 augustus de strijd aanbinden met spelers en speelsters van Telstar. Bij de tent van het Woningbedrijf Velsen staat een pannakooi opgesteld, waarin zij mogen proberen om de plaatselijke topvoetballers te 'poorten'. Wie lukt het om de bal door de benen van een witte leeuw of leeuwin te spelen?

 

Pannakooi Havenfestival IJmuiden

 

 

Nieuwe sponsors Telstar Thuis in de Wijk

Telstar Thuis in de Wijk heeft diverse nieuwe sponsors gevonden die de activiteiten van de stichting financieel willen ondersteunen. Naast Woningbedrijf Velsen, dat bij de oprichting al een substantiële donatie deed, heeft nu ook de gemeente Velsen aangegeven de stichting te willen steunen. Daarnaast sponseren het coöperatiefonds van de Rabobank en woningbouwcorporatie Kennemerhave de Telstar Streetleague.

 

Stichting Telstar Thuis in de Wijk blijft sponsors en donateurs werven om ook in de toekomst activiteiten te kunnen organiseren die sport en leefbaarheid verbinden. Wilt u of uw bedrijf ook een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op.

 

 

Bijzonder buurtvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van 12 t/m 16 jaar

Scoor voor je wijk met de Telstar Streetleague!

Doe mee met de voorrondes in je wijk, speel de finale in het Tata Steel stadion en win seizoenskaarten voor Telstar of andere mooie prijzen! De stichting Telstar Thuis in de Wijk organiseert samen met het jongerenwerk, Buurtsport, SportSupport, Woningbedrijf Velsen, wooncorporatie Kennemerhave en anderen de Streetleague. Dit is een spectaculair voetbaltoernooi voor jongeren, dat bovendien de leefbaarheid in de wijken moet vergroten. Lees meer >>

 

 

Buurtvoetballers krijgen vrijkaarten voor Telstar

Jongeren die regelmatig voetballen op het kunstgrasveldje aan de Wieringeraak in Velserbroek of het Cruijff Court in IJmuiden, hebben een cadeautje gekregen van de stichting Telstar Thuis in de Wijk. Zij ontvingen vrijkaarten voor een van de laatste twee thuiswedstrijden van Telstar in dit seizoen op 6 of 20 april. De vrijkaartenactie was bestemd voor de deelnemers aan de sportactiviteiten, die worden georganiseerd door de Buurtsport-medewerkers van Stichting Welzijn Velsen. Deze jongerenwerkers zijn ook betrokken bij een van de eerste maatschappelijke projecten van de eind vorig jaar opgerichte stichting Telstar Thuis in de Wijk. Lees meer >>

 

 

Reportage aftrap Telstar Thuis in de Wijk op Seaport TV

De officiële aftrap van Telstar Thuis in de Wijk door Ruud Geels is vanaf nu te zien in een reportage op Seaport TV. Deze reportage is in de week van 9 januari iedere dag om 7, 9, 15, 19 en 23 uur te zien op het analoge gemeentelijke kabelkanaal en digitaal bij Digitenne (kanaal 12) en Ziggo (kanaal 40). Daarnaast is de uitzending terug te vinden op Seaport TV Uitzending gemist en op YouTube.

 

 

Vrijkaartjes voor gedupeerden van brand in de Mel

De maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk wilde een gebaar maken naar alle Velsennoorders die zijn gedupeerd door de brand in buurtcentrum de Mel. Daarom stelde zij honderd toegangskaarten beschikbaar voor de thuiswedstrijd van Telstar tegen Fortuna Sittard op vrijdagavond 20 januari.

 

 

Ruud Geels verricht aftrap van Telstar Thuis in de Wijk

Hoewel de Witte Leeuwen die avond met 0-2 verloren, is vrijdag 2 december 2011 voor Telstar toch een gedenkwaardige datum geworden. Voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Sparta werd namelijk de stichting Telstar Thuis in de Wijk officieel opgericht. Lees meer >>